Hou familieleden en vrienden die gevaarlijke geneesmiddelen gebruiken beter goed in de gaten!

Hou familieleden en vrienden die gevaarlijke geneesmiddelen gebruiken beter goed in de gaten!

Steeds meer mensen overlijden aan methadon en andere legaal verkrijgbare geneesmiddelen

We leven in een tijdperk vol stress, wat tot gevolg heeft dat steeds meer mensen met psyschische problemen af te rekenen krijgen. Gevolg is een vluchtgedrag richting legale en illegale geneesmiddelen, wat uiteraard leidt tot verslavingen. Het verslavingsgedrag richt zich bovendien steeds vaker op medicijnen die eenvoudig via voorschrift bij de apotheker verkrijgbaar zijn.

Hou familieleden en vrienden die gevaarlijke geneesmiddelen gebruiken daarom beter goed in de gaten! Vooral bij depressies en angstaanvallen komt het steeds vaker voor dat een zelfmoordpoging wordt ondernomen. Controle van het gebruik van medicijnen is tegen die achtergrond geen overbodige luxe.

Steeds meer mensen overlijden namelijk aan methadon en andere legaal verkrijgbare geneesmiddelen. Cijfers voor Europa zijn waarschijnlijk niet verkrijgbaar, maar het aantal overdosissen voor methadon zijn in de Verenigde Staten met ongeveer driekwart gestegen. Methadon wordt aan beide kanten van de Atlantische Oceaan als substituut voor heroïne en andere opiaten gebruikt. In het geval van methadon wordt aanbevolen om te controleren of deze drug niet in combinatie met heroïne of andere medicijnen wordt gebruikt.

Syndicatie