Verstoort het gebruik van marihuana het denkproces?

Verstoort het gebruik van marihuana het denkproces?

Resultaten van testen met multiple sclerose patiënten laten vermoeden dat cognitieve functie verslechtert als gevolg van het gebruik van marihuana

Verstoort het gebruik van marihuana het denkproces? Testen met multiple sclerose patiënten die werden verricht aan een Canadese universiteit doen vermoeden van wel. De onderzoekers vergeleken 25 met multiple sclerose patiënten die marihuana gebruikten om pijn en spiersamentrekkingen te vermijden met 25 multiple sclerose patiënten die geen cannabis gebruikt hadden. De resultaten wezen uit dat de niet-gebruikers op een aantal functies duidelijk beter scoorden als de gebruikers.

De resultaten van de testen bij multiple sclerose patiënten laten dus vermoeden dat hun cognitieve functies verslechteren als gevolg van het gebruik van marihuana, wat uiteraard de bedoeling niet kan zijn. De vraag dient daarom te worden gesteld of de voordelen van het medisch gebruik van marihuana wel opwegen tegen de nadelen er van.

Anthony Feinstein, professor psychiatrie bij de University of Toronto en aan het  Sunnybrook Health Sciences Center, is van mening dat de resultaten van het onderzoek voor zich spreken. Een meerderheid van de multiple sclerose patiënten ervaart al problemen met sommige cognitieve functies en dat proces wordt door het roken van marihuana alleen maar verergerd.

Syndicatie