Kan ik mijn apotheker om raad vragen wat betreft het gebruik van medicijnen?

Gecombineerd advies van dokter en apotheker biedt de beste kansen op succes wat gebruik van geneesmiddelen betreft

In de meeste gevallen zal iemand een medicijn gebruiken omdat zijn of haar dokter dat heeft voorgeschreven. Inderdaad, er zijn heel wat geneesmiddelen die over-the-counter (of zonder voorschrift) verkrijgbaar zijn. Voor de meeste gespecialiseerde voorschriften is echter een doktersvoorschrift nodig. Die dokter zal waarschijnlijk ook wat advies geven omtrent het gebruik van het geneesmiddel in kwestie.

Maar in sommige gevallen volstaat die raad niet om het geneesmiddel op een verantwoorde manier te gebruiken. Mag ik mijn apotheker dan om raad vragen wat betreft het gebruik het medicijn in kwestie? Het antwoord op deze vraag luidt uiteraard ‘ja’. Een apotheker heeft jarenlang de werking van medicijnen bestudeerd en is dus goed geplaatst om u verder te helpen.

Gecombineerd advies van dokter en apotheker biedt de beste kansen op succes wat gebruik van geneesmiddelen betreft. De dokter zal u de basisinformatie geven, voor verdere info kan u vervolgens terecht bij de apotheker. Dat geldt uiteraard ook voor OTC-geneesmiddelen, waar in principe geen dokter aan te pas komt.

Syndicatie