Wat zijn de gevaren verbonden aan de nieuwe designer drugs?

Wat zijn de gevaren verbonden aan de nieuwe designer drugs?

2C-E? DOM? 2C-I? 2C-T-7? 3C-Bromo-Dragonfly? 2C-Bromo-Fly? De nieuwe designer drugs kunnen evenals hun voorgangers heel wat schade aanrichten

De technologie staat niet stil in de medische wereld, maar spijtig genoeg ook niet in de illegale medische wereld. In de afgelopen jaren kwamen er een aantal nieuwe drugs op de markt, de zogenaamde ‘designer drugs’. Het probleem is dat deze drugs makkelijk verkrijgbaar zijn, onder andere via internet. Bovendien is hun status niet altijd duidelijk.

Sommige van deze drugs zijn al illegaal verklaard, maar van anderen is het statuut nog niet onderzocht. Dat betekent dat men van deze drugs ook bijlange na nog niet alles weet. Wat zijn de gevaren verbonden aan de nieuwe designer drugs? Die gevaren zijn grotendeels dezelfde als bij de drugs uit het speed- en ecstasy-spectrum. Het betreft inderdaad nieuwe chemische drugs.

U wilt namen horen? Ooit gehoord van 2C-E? DOM? 2C-I? 2C-T-7? 3C-Bromo-Dragonfly? 2C-Bromo-Fly? De nieuwe designer drugs kunnen evenals hun voorgangers heel wat schade aanrichten, zodat voorzichtigheid in ieder geval geboden blijft. Het beste advies dat we u kunnen geven, is ook het meest eenvoudige: laat deze drugs zoveel mogelijk links liggen.

Syndicatie