Zijn vitaminen en voedingssupplementen nuttig bij autistische kinderen?

Zijn vitaminen en voedingssupplementen nuttig bij autistische kinderen?

Een zorgvuldig uitgekiend dieet is altijd belangrijk, maar nog meer bij kinderen met autisme of met een autistische spectrumstoornis

Zijn vitaminen en voedingssupplementen nuttig bij autistische kinderen?, is een vraag die vaak aan dokters wordt gesteld. Het antwoord op deze vraag is een voorwaardelijk ‘ja'. De meeste kinderen die aan een autistische aandoening lijden zijn slechte eters die vaak geen goed uitgebalanceerd dieet volgen.

Een zorgvuldig uitgekiend dieet is altijd belangrijk, maar nog meer bij kinderen met autisme of met een autistische spectrumstoornis. Krijgen ze dit niet, dan moet er inderdaad worden gedacht aan vitaminen en voedingssupplementen als aanvulling op het gewone dieet.

Een dagelijkse aanvulling met multivitaminen kan al een stap in de goede richting zijn om een tekort aan mineralen aan te vullen. Overdrijf echter niet en wees steeds voorzichtig met het verstrekken van vitaminen en voedingssupplementen aan autistische kinderen. Regelmatig overleg met de behandelende geneesheer is een noodzakelijke voorwaarde.

Syndicatie