Angst voor erectieproblemen kan veel mannen verlammen

Angst voor erectieproblemen kan veel mannen verlammen

Voldoende geneesmiddelen op de markt om erecties te ondersteunen

In de Verenigde Staten is J. Stephen Jones, uroloog bij de Cleveland Clinic, een veel geraadpleegde experts wat erectiestoornissen betreft. Volgens Jones mag de penis worden beschouwd als een schiereiland dat zoals alle delen van het lichaam behoefte heeft aan bloed, zuurstof en voedingsstoffen. Maar dat betekent ook dat het falen van bepaalde lichaamsdelen ook aanleiding kan geven tot erectieproblemen.

Erectieproblemen kunnen in sommige gevallen dan ook de voorbode vormen van zwaardere aandoeningen. Zo kan een erectiestoornis wijzen op hartproblemen, vaak met een hartaanval tot gevolg. In die zin moet het opduiken van sexuele problemen geïnterpreteerd worden als het doen branden van een alarmlampje. Zaak is om in dat geval ieder geval tijdig een dokter te raadplegen.

Erectionele problemen kunnen namelijk wijzen op het dichtslibben van de aders, waardoor er onvoldoende bloed de penis bereikt. Als gevolg daarvan zal die niet meer stijf worden, maar anderzijds zullen ook andere delen van het lichaam hinder ondervinden van het dichtslibben van de aders.

Maar ook psychische problemen kunnen een rol spelen, de angst voor erectieproblemen kan veel mannen verlammen zodat ze inderdaad effectief last krijgen van de aandoening waarvoor ze zo een vrees koesterden. In dat geval is er natuurlijk sprake van loos alarm, de man in kwestie zal naar de dokter rennen terwijl er eigenlijk niets ernstigs aan de hand is. Met dit scenario moet dus ook rekening gehouden moeten worden.

Er zijn voldoende geneesmiddelen op de markt om erecties te ondersteunen wanneer er sprake is van psychische factoren. Jones raadt aan wanneer één medicijn niet werkt het raadzaam kan zijn om over te stappen op een ander. Er zijn medicijnen op de markt die langer dan een dag werken, wat een voldoende werking garandeert in geval van problemen.

Syndicatie