Zijn kinderen kwetsbaarder voor Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1)?

Zijn kinderen kwetsbaarder voor Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1)?

De Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) maakt heel wat mensen ongerust. Vooral ouders met jonge kinderen maken zich zorgen wanneer in hun omgeving een geval van Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) wordt gesignaleerd.
 
Is die vrees gegrond of niet? Het is inderdaad zo dat jonge kinderen vatbaarder zijn voor griep en dus ook voor de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1). Dat geldt op de eerste plaats voor kinderen die minder zijn dan 2 jaar.
 
Deze leeftijdscategorie heeft een hoger risico op complicaties, waarbij ook de seizoensgebonden griep (zeg maar de gewone griep) al een hoger risico op hospitalisatie met zich meebracht. De min 2-jarigen lopen een even groot risico als 65+plussers.
 
Kinderen die aan andere aandoeningen zoals asthma, diabetes, metabolische storingen, nierziekten enzovoort lijden, zijn extra kwetsbaar voor de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1).
 
Kinderen bij wie deze vorm van griep wordt vastgesteld, mogen geen producten krijgen die aspirine bevatten. Vraag aan dokter andere medicijnen, maar verzeker u er eerst van dat die andere medicijnen zeker geen aspirine bevatten.
 

 

Syndicatie