Vermijd het op doen van een kou of een griep bij het bezoek aan de gym

Vermijd het op doen van een kou of een griep bij het bezoek aan de gym

Gedesinfecteerde doekjes kunnen vervelende aandoeningen na een fitness-beurt helpen voorkomen

Mensen doen aan aan sport om gezondheidsredenen. Sommigen joggen, anderen beoefenen een ploegsport of gaan naar de gym of een fitnesscentrum. Maar sport heeft meer voordelen te bieden dan gezondheid. Wie regelmatig sport, zal zich meestal ook een stuk beter in zijn of haar vel voelen. Sport kan inderdaad een positieve uitwerking op het humeur hebben. Wie regelmatig in de gym belandt, zijn waarschijnlijk ook begaan zijn met zijn of haar uiterlijk.

Het leveren van inspanningen doet zweten, zodat een optimale hygiëne aanwezig is. Maar gewoon wassen volstaat niet, er zijn nog een aantal andere zaken waar op moet worden gelet. Het kan uiteraard niet de bedoeling zijn dat u als gevolg van het sporten één of andere aandoening oploopt. Mits een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen, kan dit worden voorkomen. U moet er alleen maar even aan denken!

Vermijd in ieder geval het op doen van een kou of een griep bij het bezoek aan de gym. Er wordt in een fitnesscentrum met heel wat toestellen gewerkt en misschien had uw voorganger aan zo’n toestel zijn handen niet of niet voldoende gewassen. Er zitten met andere woorden bacillen te wachten op een nieuw slachtoffer en dat slachtoffer zou uzelf wel eens kunnen zijn. Voorkomen is beter dan genezen, weten we allemaal.

Gedesinfecteerde doekjes kunnen vervelende aandoeningen na een fitness-beurt helpen voorkomen. Grijp het de handvaten van het toestel alleen vast wanneer uw handen met zo’n doekje omwikkeld zijn.  Op die manier kan worden voorkomen dat de besmetting wordt doorgegeven. Wie echt bezorgd is om zijn gezondheid, zal dergelijke doekjes nooit vergeten wanneer hij of zijn naar de gymzaal vertrekt.

Syndicatie