Voorzorgsmaatregelen bij Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1 )

Voorzorgsmaatregelen bij Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1 )

 Wat te doen om besmetting met Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1 ) te voorkomen?
 
De World Health Organization houdt de evolutie van de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1 ) nauwgezet in de gaten. De organisatie kijkt vooral uit naar signalen die er op kunnen wijzen dat de griep ernstigere vormen aanneemt.
 
Het probleem is dat de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1 ) een relatief jong virus is, dat zich nog vrij makkelijk kan aanpassen. De kansen op mutaties zijn met andere woorden reëel.
 
De Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1 ) lijkt besmettelijker te zijn dan de gewone griep. Tot dusver zijn echter maar 0,4% van de patiënten met het virus overleden. Andere ziekten zoals HIV, tuberculose en malaria kunnen de sterftegraad doen toenemen.
 
De gemiddelde pandemie heeft zes tot negen maanden nodig om zich over de ganse wereld te verspreiden. De overheden vragen mensen die in contact zijn geweest met patiënten die lijden aan Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1 ) hun handen te wassen na een bezoek en de belangrijkste elementaire regels van de hygiëne te eerbiedigen. Wie zich niet goed voelt, blijft beter thuis. Op die manier wordt verdere besmetting voorkomen.  

 

Syndicatie