Honing kalmeert de zenuwen van de hersenen die ons tot hoesten aanzetten

Honing kalmeert de zenuwen van de hersenen die ons tot hoesten aanzetten

Belang van honing bij de bestrijding van verkoudheid en griep mag niet onderschat worden

De winterperiode gaat traditioneel gepaard met een aantal kwaaltjes of kwalen. Een verkoudheid is snel opgestoken, maar de meeste mensen raken de winter niet door zonder één of ander griepje te hebben opgestoken. Op zich is zo’n griep niet zo erg, maar vooral oudere mensen zijn niettemin toch kwetsbaar voor een winterprikje. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

Een besmetting is sneller dan verwacht doorgegeven. Een handdruk met iemand die besmet is, kan volstaan om een verkoudheid of het griepvirus door te geven. David Agus, professor geneeskunde aan de University of Southern California en  auteur van The End of Illness, waarschuwt dat voorzichtig moet worden omgesprongen met dit soort op het eerste gezicht ongevaarlijke kwaaltjes. Op langere termijn kunnen die echter zwaardere aandoeningen veroorzaken als hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Voorzichtigheid is daarom geboden, er zijn verschillende manieren waarop een een verkoudheid of een griepaanval kan worden voorkomen.

Honing kalmeert de zenuwen van de hersenen die ons tot hoesten aanzetten, zo leren ons de resultaten van een studie die door Penn State uitgevoerd worden. Wie verkouden is of een griepje heeft gevat, mag elke 4 tot 5 uur 2 theelepels honing tot zich nemen. Het kan bovendien geen kwaad om ook nog eens een halfuur voor het slapen gaan 2 theelepels honing te eten.

Het belang van honing bij de bestrijding van verkoudheid en griep mag zodoende niet onderschat worden. Volgens de medische wetenschap geneest honing meer efficiënt dan de meeste ingrediënten die in over-the-counter medicijnen ter bestrijding van een verkoudheid werden ingenomen.

Syndicatie