Veel lichaamsbeweging kan verkoudheid of griep op afstand houden

Veel lichaamsbeweging kan verkoudheid of griep op afstand houden

Kom tijdig in actie, goed zweten kan verhoudheid of griep helpen voorkomen!

We bevinden ons in de winterperiode en die gaat traditioneel gepaard met een aantal kwaaltjes of kwalen. Een verkoudheid is snel opgestoken, maar de meeste mensen raken de winter niet door zonder één of ander griepje te hebben opgestoken. Op zich is zo’n griep niet zo erg, maar vooral oudere mensen zijn niettemin toch kwetsbaar voor een winterprikje. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

Een besmetting is sneller dan verwacht doorgegeven. Een handdruk met iemand die besmet is, kan volstaan om een verkoudheid of het griepvirus door te geven. David Agus, professor geneeskunde aan de University of Southern California en  auteur van The End of Illness, waarschuwt dat voorzichtig moet worden omgesprongen met dit soort op het eerste gezicht ongevaarlijke kwaaltjes. Op langere termijn kunnen die echter zwaardere aandoeningen veroorzaken als hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Voorzichtigheid is daarom geboden, er zijn verschillende manieren waarop een een verkoudheid of een griepaanval kan worden voorkomen.

Veel lichaamsbeweging kan verkoudheid of griep op afstand houden, want op die manier wordt ons immuniteitssysteem versterkt. Een studie uitgevoerd door de Appalachian State University toonde aan dat mensen die veel bewegen tot 43% minder ziek waren dan collega’s die minder bewogen. Daarbij werd uitgegaan van lichaamsbeweging gedurende minstens 5 dagen van de week.

Kom tijdig in actie zo adviseert dr. Angus, goed zweten kan verhoudheid of griep helpen voorkomen. Hij raadt aan om minstens 30 minuten per dag aan lichaamsbeweging te besteden. Mensen die dit advies volgen, zullen de winter zonder al te veel problemen doorkomen.

Syndicatie