Honing is sterker dan u denkt en kan griep helpen voorkomen

Honing is sterker dan u denkt en kan griep helpen voorkomen

Vooral donkere variëteiten van honing zijn gezonder dan over het algemeen wordt aangenomen

Is honing gezond of is honing niet gezond? Onze ouders hebben ons altijd voorgehouden dat het regelmatig eten van honing, hetzij op de boterham, hetzij in thee of koffie, hetzij puur een positief effect op de gezondheid heeft. We hebben dat destijds allemaal klakkeloos aangenomen, maar tegenwoordig kijkt de medische wetenschap toch helemaal anders ten opzichte van dit natuurproduct aan.

Het probleem met honing is namelijk dat het veel suikers en caloriën bevat, stoffen die niet bepaald bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Maar honing is uiteraard veel meer dan alleen maar suikers en caloriën, vraag is alleen of voor- en nadelen van de consumptie van honing tegen elkaar opwegen. Belangrijk om te onthouden is dat die suikers alvast één positieve component bevatten, ze geven het lichaam extra energie. Suiker heeft dus niet alleen maar nadelen.

Primitieve volkeren hechten ook in sterke mate geloof aan het vermogen van honing om wonden sneller te doen genezen. Deze capaciteit zou de stof onlenen aan haar gaven om bacteriële aandoeningen te bestrijden. Ook deze positieve eigenschap van honing wordt vaak over het hoofd gezien. Maar er is meer…

Honing is namelijk sterker dan u denkt en kan griep helpen voorkomen, precies vanwege het feit dat deze voedingsstof kan ingezet worden in de strijd tegen bacteriële besmettingen en virale aandoeningen. Volgens een recente studie stemt het eten van twee theelepels honing elke avond overeen met de inname van een lepel anti-hoestsiroop.

Vooral donkere variëteiten van honing zijn gezonder dan over het algemeen wordt aangenomen, zo blijkt uit recente wetenschappelijke studies. Die studies wijzen uit dat honing zelfs effectiever kan zijn bij het voorkomen van griep dan hoestmiddelen.

Syndicatie