Medische wetenschap adviseert het drinken van warme thee in strijd tegen verkoudheden en griep

Medische wetenschap adviseert het drinken van warme thee in strijd tegen verkoudheden en griep

Grootmoeders recepten blijken beter dan verwacht te werken

We bevinden ons in de winterperiode en die gaat traditioneel gepaard met een aantal kwaaltjes of kwalen. Een verkoudheid is snel opgestoken, maar de meeste mensen raken de winter niet door zonder één of ander griepje te hebben opgestoken. Op zich is zo’n griep niet zo erg, maar vooral oudere mensen zijn niettemin toch kwetsbaar voor een winterprikje. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

Een besmetting is sneller dan verwacht doorgegeven. Een handdruk met iemand die besmet is, kan volstaan om een verkoudheid of het griepvirus door te geven. David Agus, professor geneeskunde aan de University of Southern California en  auteur van The End of Illness, waarschuwt dat voorzichtig moet worden omgesprongen met dit soort op het eerste gezicht ongevaarlijke kwaaltjes. Op langere termijn kunnen die echter zwaardere aandoeningen veroorzaken als hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Voorzichtigheid is daarom geboden, er zijn verschillende manieren waarop een een verkoudheid of een griepaanval kan worden voorkomen.

De medische wetenschap adviseert het drinken van warme thee in strijd tegen verkoudheden en griep. De Britten, en zij kunnen het als verwoede theedrinkers uiteraard weten, kwamen tot de conclusie dat wie gedurende 10 minuten aan een warm drankje slobbert zijn aanvallen van hoesten, keelpijn, een lopende neus en niesten sterk zal zien afnemen.

Grootmoeders recepten blijken beter dan verwacht te werken en daar is natuurlijk een medische reden voor. Dr. Agus merkt dat hete drankje de membranen in de neus, mond en keel smeren en zodoende irritatie helpen voorkomen. Let wel op dat de thee niet te heet wordt gedronken, want op die manier worden onstekingen veroorzaakt. Het toevoegen van honing en citroen wordt van harte aanbevolen.

 

Syndicatie