Bedrijven beginnen te denken aan vaccinatie tegen Mexicaanse griep

Bedrijven beginnen te denken aan vaccinatie tegen Mexicaanse griep

Grieppandemie op komst, telewerken verzekert businesscontinuiteit bij opmars Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1)

Bedrijven moeten zorgen dat hun communicatie crisisbestendig is, zeker nu een epidemie van Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) voor de deur staat. Het bedrijf Aastra dringt daarom aan bij IT managers en CIOs om zakelijke communicatie te integreren in hun continuïteitsplannen.

Nu het griepseizoen dichterbij komt, maken steeds meer bedrijven zich zorgen over de effecten van een dergelijke pandemie op hun bedrijfsvoering.

Fall back scenario’s richten zich meestal op data back-up en planning. Deze schatten in wat de impact is van hoge absentie op bedrijfscommunicatie en inkomstenstromen. Naast een griepepidemie zijn er andere factoren die invloed hebben op de bedrijfsvoering, zoals extreme weersomstandigheden en stakingen Dit kan leiden tot onverwachte kosten voor kleine en grote bedrijven.

Aastra, één van de marktleiders in bedrijfscommunicatie, adviseert bedrijven de juiste instrumenten te kiezen om werken op afstand mogelijk te maken. Hierdoor is het mogelijk om door te werken onder alle omstandigheden. “Een toenemend aantal bedrijven ontwikkelt noodplannen, echter wordt communicatie niet altijd op de juiste manier opgenomen. Zonder de juiste technologie en beleid kunnen bedrijven niet meer functioneren als een ramp zich voor doet", zegt Thierry Grégoire.

1. Faciliteer werken op afstand
Als werknemers thuis moeten werken hebben zij de juiste middelen nodig om efficiënt te kunnen werken. Een laptop zodat zij toegang hebben toe e-mail is stap één. Door het bieden van de juiste communicatietechnologie, zoals een softphone, kunnen werknemers gebeld worden op hun gebruikelijke nummer, en zullen ze dezelfde faciliteiten als op kantoor ervaren.
2. De juiste applicatie voor betere samenwerking
Niet aanwezig zijn betekent niet onbereikbaar zijn. Presence management stelt klanten en collega’s in staat rechtstreeks met de juiste personen in contact te komen.
Door het delen van hun status kan de productiviteit verhoogd worden. Andere oplossingen uit het UC portfolio (unified messaging, instant messaging) dragen tevens bij aan het efficiënt werken op afstand.
3. Zorg ervoor dat vergaderingen op afstand bijgewoond kunnen worden
Een pandemie kan leiden tot een drastische afname van zakelijke reizen. Als werknemers niet meer naar vergaderingen kunnen gaan, biedt videoconferencing een betrouwbaar face-to-face alternatief. Dit kan gerealiseerd worden door videoconferencing-terminals of door software op de laptop van de thuiswerker. Hierbij zijn een aantal toepassingen mogelijk, zodat bijvoorbeeld documenten gedeeld kunnen worden. Vele bedrijven maken hier reeds gebruik van, om kosten te reduceren, schadelijke uitstoot te verminderen en de productiviteit te verhogen.
4. Integreer mobiliteit
Door het volledig integreren van mobiele telefoons in het bedrijfssysteem kunnen werknemers bereikt worden op één nummer, ongeachte locatie of toestel.
"Het omarmen van de juiste oplossingen kan bedrijven helpen als een onvoorziene situatie zich voordoet. Bedrijven die dergelijke oplossingen gebruiken kunnen dagelijks profiteren van een verbeterde productiviteit en zijn voorbereid als het nodig is" voegt Thierry Grégoire toe.

Syndicatie