Het openhouden van de neus speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van griep

Het openhouden van de neus speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van griep

Zoutoplossingen kunnen verlichting brengen

We bevinden ons in de winterperiode en die gaat traditioneel gepaard met een aantal kwaaltjes of kwalen. Een verkoudheid is snel opgestoken, maar de meeste mensen raken de winter niet door zonder één of ander griepje te hebben opgestoken. Op zich is zo’n griep niet zo erg, maar vooral oudere mensen zijn niettemin toch kwetsbaar voor een winterprikje. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

Een besmetting is sneller dan verwacht doorgegeven. Een handdruk met iemand die besmet is, kan volstaan om een verkoudheid of het griepvirus door te geven. David Agus, professor geneeskunde aan de University of Southern California en  auteur van The End of Illness, waarschuwt dat voorzichtig moet worden omgesprongen met dit soort op het eerste gezicht ongevaarlijke kwaaltjes.

Op langere termijn kunnen die echter zwaardere aandoeningen veroorzaken als hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Voorzichtigheid is daarom geboden, er zijn verschillende manieren waarop een een verkoudheid of een griepaanval kan worden voorkomen.

Het openhouden van de neus speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van griep, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Wie er in slaagt om zijn neus open te houden, zal sneller recupereren dan wie daar niet in slaagt. Het onderzoek terzake werd in China uitgevoerd.

 Zoutoplossingen kunnen verlichting brengen in geval de neus dreigt dicht te slibben met slijm, ze vallen namelijk de molecules aan die de ontstekeningen veroorzaken. Wees echter voorzichtig bij het samenstellen van die zoutoplossingen, maak steeds gebruik van gedistilleerd water of van water dat eerst werd gekookt.

 

Syndicatie