Hoe wordt Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) behandeld?

Hoe wordt Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) behandeld?

Er bestaat nog geen vaccin voor Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1), er wordt wel aan gewerkt

Omdat er nog geen specifiek virus voor Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) bestaat, wordt deze vorm van griep dus behandeld met andere, meer traditionele griepbestrijders.

Denk daarbij aan Tamiflu en Relenza, twee medicijnen waar de Mexicaanse griep gevoelig voor blijkt te zijn. Beide geneesmiddelen zijn het meest effectief 48 uren na het uitbreken van de ziekte.

Niet iedereen heeft deze medicijnen echter nodig. De meeste mensen die besmet werden met Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) herstelden zonder behandeling.

Wie eerder met een griepvaccin werd behandeld voor het begin van vorige winter, is niet veilig voor de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1). Het vaccin dat vorig seizoen werd ingespoten beschermt niet tegen deze nieuwe vorm van influenza.

Deze herfst komt er een nieuw vaccin op de mark en er wordt nog dringender dan voordien opgeroepen om een injectie met het vaccin te laten zetten. Waarschijnlijk is dan ook bescherming tegen Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) verzekerd.

Syndicatie