Opgelet: een simpel griepje kan tot een longontsteking leiden!

Opgelet: een simpel griepje kan tot een longontsteking leiden!

Probeer te voorkomen dat u uw omgeving besmet met de griep

De periode van de griep staat weer voor de deur, dus is het even opletten geblazen. Elk jaar worden 100.000den mensen getroffen door de griep. In de meeste gevallen is er sprake van een onschuldig griepje, maar soms loopt het de verkeerde kant uit. Vooral oudere mensen lopen het risico op een griepaanval met dodelijke afloop. Wees daarom waakzaam en dat elk jaar opnieuw.

Er bestaan enkele eenvoudige zaken die de kansen op het oplopen van een griep kunnen verkleinen. Bijkomend voordeel is dat die zaken weinig of niets kosten. Bovendien is het zo dat wie met deze factoren rekening heeft gehouden en toch griep krijgt, waarschijnlijk een minder ernstige variant zal oplopen. Het genezingsproces zal in dat geval ook een stuk eenvoudiger verlopen.

Zaak is op de eerste plaats om de algemene gezondheid zo goed mogelijk te bevorderen. Dat betekent dat de traditionele voorzorgsmaatregelen – gezond eten, veel lichaamsbeweging, niet roken, bloeddruk onder controle houden – in ieder geval in acht moeten worden genomen. Probeer ook gekke dingen in de mate van het mogelijke te vermijden, zoals bijvoorbeeld een ochtendlijke jogging door het donker bij slecht weer.

Een simpel griepje kan tot een longontsteking leiden, zodat absolute voorzichtigheid geboden heeft. Daarom wordt aanbevolen om de jaarlijkse inspuiting tegen de griep niet over te slaan. Dit spuitje lijkt soms overbodig, zeker voor jongere mensen, maar is dat zeker niet.

Probeer te voorkomen dat u uw omgeving besmet met de griep. Iemand die zijn spuitje heeft gekregen, zal nog maar ongeveer 20% kans hebben om griep te krijgen. Maar zelfs wanneer u toch nog in de prijzen valt (bij wijze van spreken natuurlijk) zal de ernst van de aandoening minder erg zijn dan bij diegenen die geen spuitje heeft gekregen.

Syndicatie