Eindelijk grote doorbraak in de strijd tegen verkoudheid en griep?

Eindelijk grote doorbraak in de strijd tegen verkoudheid en griep?

Zinktabletten kunnen verkoudheid en griep helpen bestrijden

We bevinden ons in de winterperiode en die gaat traditioneel gepaard met een aantal kwaaltjes of kwalen. Een verkoudheid is snel opgestoken, maar de meeste mensen raken de winter niet door zonder één of ander griepje te hebben opgestoken. Op zich is zo’n griep niet zo erg, maar vooral oudere mensen zijn niettemin toch kwetsbaar voor een winterprikje. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

Een besmetting is sneller dan verwacht doorgegeven. Een handdruk met iemand die besmet is, kan volstaan om een verkoudheid of het griepvirus door te geven. David Agus, professor geneeskunde aan de University of Southern California en  auteur van The End of Illness, waarschuwt dat voorzichtig moet worden omgesprongen met dit soort op het eerste gezicht ongevaarlijke kwaaltjes. Op langere termijn kunnen die echter zwaardere aandoeningen veroorzaken als hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Voorzichtigheid is daarom geboden, er zijn verschillende manieren waarop een een verkoudheid of een griepaanval kan worden voorkomen.

Is er eindelijk sprake van een grote doorbraak in de strijd tegen verkoudheid en griep? Volgens Finse onderzoekers is zink een metaal dat onvermoede capaciteiten bezit, capaciteiten die tot dusver onvoldoende werden aangesproken. Verder medisch onderzoek kan aantonen dat zink wel eens een sleutelfactor kan worden in een bepaald segment van de medische wetenschap.

Zinktabletten kunnen namelijk verkoudheid en griep helpen bestrijden. De Finse onderzoekers kwamen tot de conclusie dat 75 milligram zink per dag goede resultaten kan opleveren, maar dat het uiteraard zaak is om niet te overdrijven. Bovendien geldt er ook een beperking in de tijd. Het regelmatig gebruik van zink gedurende 6 weken of langer kan leiden tot beschadiging van de zenuwen.

Syndicatie