Zou het kunnen dat foliumzuur tot op een bepaalde hoogte bescherming biedt tegen de ziekte van Alzheimer?

Zou het kunnen dat foliumzuur tot op een bepaalde hoogte bescherming biedt tegen de ziekte van Alzheimer?

The Food and Drug Administration geeft de voorkeur aan natuurlijk foliumzuur dat in een aantal voedingsproducten voorkomt

Zou het kunnen dat foliumzuur tot op een bepaalde hoogte bescherming biedt tegen de ziekte van Alzheimer? Misschien is dat inderdaad wel zo, zoals door sommige wetenschappers gesuggereerd wordt. Vast staat in ieder geval dat foliumzuur hoe dan ook gezond is, onze lichaamscellen kunnen zich niet namelijk niet zelfstandig vermenigvuldigen of delen zonder het juiste gehalte aan foliumzuur.

Zwangere vrouwen hebben er alle baat bij om de evolutie van het foliumzuur in hun bloed in de gaten te houden wanneer ze een gezonde baby willen baren. The Food and Drug Administration geeft de voorkeur aan natuurlijk foliumzuur dat in een aantal voedingsproducten voorkomt. Om aan de voorgeschreven dagelijkse dosis van 400 microgram te raken, eet u best regelmatig broccoli, spinazie, asperge, avocado’s, papaya, maïs enzovoort. Er zijn dus voldoende producten in de handel die ons van foliumzuur kunnen voorzien.

Sommigen mensen proppen zich vol vitaminen, in de hoop zo hun levensduur te kunnen verlengen. Dat blijkt echter niet de juiste aanpak te zijn, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers van de University of Hawaii hielden statistieken bij van 180.000 mannen en vrouwen en de conclusie van hun onderzoek was klaar en duidelijk: slikkers van vitamines leefden niet noodzakelijk langer.

Bovendien bleek van bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten al evenmin sprake te zijn. Het is dus absoluut niet nodig om dagelijks een dosis vitamines te slikken om gezond te blijven. Wat echter wel het geval is: er bestaan heel wat voedingsingrediënten die ons lichaam op een gezonde manier voeden, die ons beschermen tegen vermoeidheid en die ons, inderdaad, aan een langer en gezonder leven kunnen helpen. Zonder deze stoffen kunnen we/ons lichaam dus eigenlijk niet.

Syndicatie