Groeihormoon kan afbraak geheugen bij ouderen afremmen

Groeihormoon kan afbraak geheugen bij ouderen afremmen

Theratechnologies heeft veelbelovend nieuw product in huis

Bij oudere mensen is het aftakelen van de cogintieve vaardigheden een onmiskenbaar feit. Oudere mensen hebben vaak moeite om zich dingen te herinneren, zelfs al is er geen sprake van Alzheimer. Vergeten hoort tot nader order onlosmakelijk bij het ouder worden, zonder dat voorlopig duidelijk is wie of wat de afbraak van ons geheugen veroorzaakt. Maar weinig oudere mannen of vrouwen weten daaraan te ontsnappen.

Het vreemde van de zaak is dat hoofdzakelijk het korte geheugen begint af te nemen, terwijl het lange geheugen min of meer normaal blijft. Oudere mensen zullen zich vaak zaken die kort geleden zijn gebeurd niet meer voor de geest kunnen halen, terwijl zaken die tientallen jaren geleden zijn gebeurd wel nog vers in het geheugen zitten. Ook voor dit fenomeen is er niet meteen een oplossing beschikbaar.

Maar er is hoop op een oplossing! Verschillende bedrijven werken aan geneesmiddelen die de cognitieve vaardigheden van oudere mensen kunnen versterken. Met deze medicijnen wordt gemikt op gezonde oudere mensen die een milde afbraak van hun cognitieve vaardigheden kunnen vertonen.

Meer bepaald een groeihormoon kan de afbraak van het geheugen bij ouderen afremmen. Het geneesmiddel stimuleert met name de werking van de hormonen die belangrijk voor een normale functionering van het geheugen, het bevordert concentratie, eigenschappen die helpen bij het treffen van beslissingen en het verbaal geheugen, zo blijkt uit een recent gepubliceerde Amerikaanse studie.

Het Amerikaans bedrijf Theratechnologies heeft op basis van deze studie een veelbelovend nieuw product in huis in de vorm van het geneesmiddel Egrifta. Dit medicijn bevordert het vrijmaken van het groeihormoon dat bovenstaande functies helpt verbeteren. Het is één van de weinige medicijnen die tot dusver ontwikkeld zijn die de cognitieve vaardigheden bij volwassenen kunnen helpen versterken.

Syndicatie