Het drinken van koffie kan mogelijk Alzheimer helpen voorkomen

Het drinken van koffie kan mogelijk Alzheimer helpen voorkomen

Koffie is in ieder geval goed voor de hersenen

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Het drinken van koffie kan mogelijk Alzheimer helpen voorkomen. We leggen hier wel de nadruk op ‘mogelijk’, want verder medisch onderzoek zal moeten aantonen dat er wel degelijk sprake is van een positief effect. Het drinken van een kop koffie is alleszins in die zin gezond dat koffie heel wat anti-oxidanten bevat. Koffie houdt ons wakker, maar heeft ook een positief effect op de hersenen.

Koffie is in ieder geval dus goed voor de hersenen, zodat het niet meer dan logisch is dat er ook in de richting van Alzheimer wordt gekeken. Voorlopig gebeurt dat nog op een eerder voorzichtige manier, hoewel er toch medische wetenschappers zijn die geloven dat het drinken van koffie de kansen op het ontwikkelen van Alzheimer met ongeveer 60% kunnen reduceren.

Syndicatie