Gun uw hersenen een gezondheidskuur en eet meer frambozen

Gun uw hersenen een gezondheidskuur en eet meer frambozen

Frambozen, blauwbessen enzovoort helpen ons geheugen te beschermen

Gun uw hersenen een gezondheidskuur en eet meer frambozen, zo zou een slogan kunnen luiden. Het klinkt op het eerste gezicht misschien onwaarschijnlijk, maar frambozen zijn gezond voor onze hersenen en dat vanwege verschillende redenen. Deze vruchten bevatten onder andere anthocyanine, een stof die de neuronen in de hersenen helpt beschermen. Deze neuronen worden gelinkt aan het geheugen.

Frambozen, maar ook blauwbessen, veenbessen enzovoort, helpen met andere woorden ons geheugen te beschermen. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van fisetine, een stof die ons lange termijn geheugen helpt versterken. Een Britse studie, waarvan we de uitslag geven voor wat hij waard is, zou hebben uitgewezen dat wie iedere dag een portie frambozen eet zijn geheugen over een periode van enkele maanden sterk zou helpen verbeteren.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie