Tips om een normaal leven te blijven leiden met de ziekte van Alzheimer
Tips om een normaal leven te blijven leiden met de ziekte van Alzheimer

Goede en slechte dagen wisselen zich af bij ziekte van Alzheimer, maar enkele eenvoudige tips kunnen het leven makkelijker maken

Leven met de ziekte van Alzheimer is een uitdaging voor iedereen. Vaak is het erg moeilijk om alledaagse zaken te onthouden, om beslissingen te nemen of om gewoon de dagdagelijkse draai te vinden. Goede en slechte dagen wisselen zich af bij ziekte van Alzheimer, maar enkele eenvoudige tips kunnen het leven makkelijker maken. Deze tips kunnen het leven van wie iemand die lijdt aan de ziekte van Alzheimer een stuk aangenamer helpen maken.

Het belangrijkste is uiteraard om te leren omgaan met geheugenproblemen. Via een aantal simpele ingrepen kan het leven van een patiënt die lijdt aan de ziekte van Alzheimer een stuk aangenamer worden gemaakt. Dat geldt op de eerste plaats door op een duidelijk zichtbare plaats in huis een boek achter te laten met alle belangrijke informatie wat betreft telefoonnummers, namen, ideeën, afspraken, adressen tot en met zelfs het eigen adres en de weg die naar huis voert. Dat boek kan u best overal met u meenemen. Krijgt u een aanval van geheugenverlies, dan zullen omstaanders meteen begrijpen dat er sprake is van de ziekte van Alzheimer.

Om de dingen niet te te vergeten die u niet mag vergeten, kan het nuttig zijn om op verschillende plaatsen in huis notes op te plakken. Deze strategie werkt natuurlijk maar tijdelijk. Er zijn patiënten die lijden aan de ziekte van Alzheimer die notes moeten achterlaten om te herinneren aan andere notes die ze elders hebben achtergelaten en die op hun beurt herinneren aan de dingen die u niet mag vergeten.

Laat op flessen, potten enzovoort notes na die via woorden of afbeeldingen er aan herinneren wat de inhoud van deze recipiënten is. Belangrijke telefoonnummers - bijvoorbeeld om hulp te roepen wanneer dat nodig zou zijn - kan u best in grote letters bij het telefoontoestel achterlaten. Een andere goede raad kan zijn om een vriend of familielid te laten bellen om u te herinneren aan belangrijke zaken waar u aan moet denken, zoals bijvoorbeeld dat het tijd is om te eten, om medicatie te nemen, afspraken enzovoort

Uiteraard kan het ook nooit kwaad om een kalender te gebruiken waar de belangrijkste data duidelijk aangegeven worden. Wie de gezichten van bekenden vergeet, kan foto's gebruiken met hun naam er op om de link tussen gezicht en naam te leggen. Om telefoongesprekken niet te vergeten, kan het nuttig zijn om gebruik te maken van een antwoordapparaat.

Syndicatie