Ansjovissen beletten onze hersenen om te verouderen

Ansjovissen beletten onze hersenen om te verouderen

Inderdaad, omega 3 onverzadigde polyvetzuren helpen tegen geheugenverlies

Ansjovissen beletten onze hersenen om te verouderen en dit dankzij de aanwezigheid van de onvolprezen omega 3 onverzadigde polyvetzuren. Inderdaad, omega 3 onverzadigde polyvetzuren helpen tegen geheugenverlies en kunnen dus mogelijk een rol spelen in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Het is echter nog te vroeg om al victorie te kraaien, meer wetenschappelijk onderzoek is daaromtrent noodzakelijk.

Eigenlijk draaien onze hersenen om die omega 3 onverzadigde polyvetzuren, ze helpen bijvoorbeeld ook depressies en een slecht humeur te bestrijden. Ansjovis verhoogt het niveau aan omega 3 onverzadigde polyvetzuren 10 keer dan bijvoorbeeld tonijn of andere vissoorten. De kleine visjes zijn daarnaast ook rijk aan vitamine D en aan kalk, twee stoffen die noodzakelijk zijn voor de opbouw van ons beenderstelsel.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker aandacht besteed aan ons dagelijks dieet. De medische wetenschap heeft namelijk uitgedokterd dat bepaalde voedingsproducten een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Vraag is uiteraard wat goed is voor wat. Enkele recent verschenen rapporten maakten melding van die producten die de werking van de hersenen stimuleren. Inderdaad, een aangepast dieet kan ons slimmer maken.

Maar gezond en gezond is twee. Sommige groenten- en fruitsoorten zijn op zich erg gezond, maar ze hebben een negatieve invloed op ons lichaam omdat ze bespoten zijn met bepaalde producten. Wie echt op zijn gezondheid wil letten, en bovendien maximaal wil profiteren van een positieve invloed op ons lichaam in het algemeen en op onze hersenen in het bijzonder, geeft daarom de voorkeur aan onbespoten groenten en fruit, scharreleieren enzovoort. Kortom, het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn.

Syndicatie