Dit had u nooit vermoed: het eten van appelen beschermt ons tegen breinbeschadiging

Dit had u nooit vermoed: het eten van appelen beschermt ons tegen breinbeschadiging

“An apple a day keeps the doctor away” heeft meer geldingskracht dan uzelf denkt

Dit had u nooit vermoed: het eten van appelen beschermt ons tegen breinbeschadiging. Het betreft een relatief nieuw spoor dat de medische wetenschap momenteel volop aan het uitstippelen is. “An apple a day keeps the doctor away” heeft zodoende meer geldingskracht dan uzelf denkt. Fruit is over het algemeen gezond, maar in het geval van appelen duikt daar nog eens de aanwezigheid van catechines op.

Deze catechines zijn stoffen die inderdaad bescherming kunnen bieden tegen breinbeschadiging afkomstig van chemische producten die in ons dagelijks voedsel aangetroffen worden. Maar hier meteen een boodschap in verwerkt die u beter au serieux kunt nemen. Appelen worden bij het telen zelf ook voortdurend bespoten, zodat we de voorkeur geven aan de meest natuurlijke vorm van dit fruit.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker aandacht besteed aan ons dagelijks dieet. De medische wetenschap heeft namelijk uitgedokterd dat bepaalde voedingsproducten een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Vraag is uiteraard wat goed is voor wat. Enkele recent verschenen rapporten maakten melding van die producten die de werking van de hersenen stimuleren. Inderdaad, een aangepast dieet kan ons slimmer maken.

Maar gezond en gezond is twee. Sommige groenten- en fruitsoorten zijn op zich erg gezond, maar ze hebben een negatieve invloed op ons lichaam omdat ze bespoten zijn met bepaalde producten. Wie echt op zijn gezondheid wil letten, en bovendien maximaal wil profiteren van een positieve invloed op ons lichaam in het algemeen en op onze hersenen in het bijzonder, geeft daarom de voorkeur aan onbespoten groenten en fruit, scharreleieren enzovoort. Kortom, het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn.

Syndicatie