Kunnen eieren een rol spelen in de strijd tegen Alzheimer?

Kunnen eieren een rol spelen in de strijd tegen Alzheimer?

Eieren zijn rijk aan omega 3 onverzadigde polyvetzuren

Kunnen eieren een rol spelen in de strijd tegen Alzheimer? Volgens sommige wetenschappers is dat inderdaad het geval, zij het dat bijkomstig onderzoek noodzakelijk is om dit definitief te bevestigen. Het staat echter vast dat eieren gezond zijn dan over het algemeen wordt aangenomen. Eieren zijn onder andere rijk aan omega 3 onverzadigde polyvetzuren, rijker dan sommige andere voedingsproducten die als bron van deze vetzuren worden aangeduid.

Maar niet elke ei is even gezond. Volgens enkele recent verschenen rapporten zouden de eieren van scharrelkippen tweemaal zoveel omega 3 onverzadigde polyvetzuren bevatteb als ‘gewone’ eieren. Daarnaast is ook de aanwezigheid van vitamine E belangrijk voor onze gezondheid, onder andere wat betreft het voorkomen van depressies. Eieren bevatten bovendien choline, een stof die de gezondheid van onze neurotransmitters garandeert.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker aandacht besteed aan ons dagelijks dieet. De medische wetenschap heeft namelijk uitgedokterd dat bepaalde voedingsproducten een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Vraag is uiteraard wat goed is voor wat. Enkele recent verschenen rapporten maakten melding van die producten die de werking van de hersenen stimuleren. Inderdaad, een aangepast dieet kan ons slimmer maken.

Maar gezond en gezond is twee. Sommige groenten- en fruitsoorten zijn op zich erg gezond, maar ze hebben een negatieve invloed op ons lichaam omdat ze bespoten zijn met bepaalde producten. Wie echt op zijn gezondheid wil letten, en bovendien maximaal wil profiteren van een positieve invloed op ons lichaam in het algemeen en op onze hersenen in het bijzonder, geeft daarom de voorkeur aan onbespoten groenten en fruit, scharreleieren enzovoort. Kortom, het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn.

Syndicatie