Pompoenzaden kunnen de hersenen gezond houden

Pompoenzaden kunnen de hersenen gezond houden

De reden ligt voor de hand: ze zijn een belangrijke bron van serotonine

In ons land zijn ze vrijwel onbekend en onbekend maakt natuurlijk ook onbemind. Pompoenzaden worden bijvoorbeeld in de Verenigde Staten regelmatig geconsumeerd en de Amerikanen weten maar al te goed waarom ze dat doen. Pompoenzaden kunnen de hersenen namelijk gezond houden. De reden ligt bovendienvoor de hand: ze zijn een belangrijke bron van serotonine.

Deze stof heeft inmiddels een enigszins magisch karakter gekregen, want er is van bekend dat ze een belangrijke rol speelt bij het bepalen van onze stemmingen. Een gebrek aan serotonine kan iemand ongelukkig maken, de stof zou ook bij alcohol- en andere verslavingen een sleutelfactor zijn. Nog een tip voor toekomstige liefhebbers van pompoenzaden: geef de voorkeur aan gepelde zaden, het zal heel wat moeite besparen.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker aandacht besteed aan ons dagelijks dieet. De medische wetenschap heeft namelijk uitgedokterd dat bepaalde voedingsproducten een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Vraag is uiteraard wat goed is voor wat. Enkele recent verschenen rapporten maakten melding van die producten die de werking van de hersenen stimuleren. Inderdaad, een aangepast dieet kan ons slimmer maken.

Maar gezond en gezond is twee. Sommige groenten- en fruitsoorten zijn op zich erg gezond, maar ze hebben een negatieve invloed op ons lichaam omdat ze bespoten zijn met bepaalde producten. Wie echt op zijn gezondheid wil letten, en bovendien maximaal wil profiteren van een positieve invloed op ons lichaam in het algemeen en op onze hersenen in het bijzonder, geeft daarom de voorkeur aan onbespoten groenten en fruit, scharreleieren enzovoort. Kortom, het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn.

Syndicatie