Slordig omgaan met geld kan eerste aanwijziging voor Alzheimer zijn

Slordig omgaan met geld kan eerste aanwijziging voor Alzheimer zijn

Vermogen om met geld om te gaan kan verdwijnen bij toekomstige Alzheimer-patiënten

Slordig omgaan met geld kan een eerste aanwijziging voor de aandoening Alzheimer zijn. Experts stellen vast dat mensen die dementie ontwikkelen vaak in de allerprilste fase vergeten om hun schulden te betalen, wat hen in financiële problemen brengt. Er is echter geen sprake van slechte wil, de man of vrouw in kwestie is namelijk alle besef kwijt van wat een falende omgang met geld kan veroorzaken.

Het vermogen om met geld om te gaan kan verdwijnen bij toekomstige Alzheimer-patiënten, waarna in een volgende fase de symptomen van deze gevreesde ziekte alleen maar erger kunnen worden. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat één van de eerste signalen die wijzen op dementie het onvermogen is om te verstaan wat geld, krediet, contracten, overeenkomsten enzovoort betekenen.

De Financial Industry Regulatory Authority, de grootste niet-gouvernementele organisatie voor bedrijven die zaken doen in de Verenigde Staten, heeft over het Alzheimer-probleem al uitgebreid overleg gepleegd met de Alzheimer's Association. Bedoeling was om richtlijnen op te stellen voor de omgang met klanten die moeite hebben om zich dingen te herinneren en/of om op de juiste manier te redeneren. Het probleem blijft steeds acuter te worden, zo stelt Dr. Jason Karlawish, professor aan de University of Pennsylvania, want het aantal van Alzheimer neemt zienderogen toe.

Syndicatie