Het drinken van koffie kan bescherming bieden tegen de ziekte van Alzheimer

Het drinken van koffie kan bescherming bieden tegen de ziekte van Alzheimer

Koffie is zeker niet slecht voor ons hersenstelsel

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Het drinken van koffie kan bescherming bieden tegen de ziekte van Alzheimer. Het drinken van een kop koffie ’s ochtens wordt door de medische wetenschap dus zeker niet ontraden. De reden ligt voor de hand: die kop koffie in de morgen is een belangrijek bron van anti-oxidanten.

Koffie is zeker niet slecht voor ons hersenstelsel. Niet alleen worden we er meer alert door, een effect dat volgens de wetenschap minstens anderhalf uur kan duren, maar volgens sommige bronnen van onderzoek kunnen de kansen op het krijgen van Alzheimer met minstens 60% worden verminderd. Wetenschappelijk onderzoek zal dit uiteraard nog moeten bevestigen.

Syndicatie