Goedkope vitamines kunnen dementie afremmen

Goedkope vitamines kunnen dementie afremmen

Is er opnieuw sprake van een doorbraak in de strijd tegen Alzheimer?

Een dieet van vitamines gedurende tientallen jaren kan d ekomst van Alzheimer helpen uitstellen, zo blijkt uit een studie verschenen in de Proceedings of the National Academy of Sciences. Laatstgenoemd toonaangevend blad publiceerde de resultaten van een studie uitgevoerd door een team Zweedse onderzoekers.

Die zijn er dus blijkbaar in geslaagd om iets te ontdekken waar grote farmaceutische bedrijven als Bristol-Myers Squibb Co., Pfizer Inc. (PFE) en Eli Lilly & Co. (LLY) al jarenlang naar zoeken. Ze hebben miljarden dollars geïnvesteerd in dit onderzoek, tot dusver zonder tastbare resultaten.

Johan Lokk, professor en afdelingshoofd van het geriatrisch departement aan de Karolinska University Hospital Huddinge in Zweden, is van mening dat een combinatie van vitamines B6 en B12 het opduiken van Alzheimer onder bepaalde voorwaarden zou kunnen helpen voorkomen.

De strijd tegen Alzheimer moet nog volop worden gevoerd, naarmate de mensen langer leven zullen steeds meer bejaarden als gevolg van Alzheimer dement worden. De World Health Organizations schat dat er in 2050 115 miljoen mensen aan de aandoening zullen leiden, ten opzichte van 36 miljoen in 2010.

Syndicatie