Boerenkool en ander kolen kunnen de veroudering van het brein afremmen

Boerenkool en ander kolen kunnen de veroudering van het brein afremmen

Kolen helpen ons scherper nadenken

De afgelopen jaren zijn verschillende studies verschenen die wijzen op het gezonde karakter van kolen. Boerenkool en ander kolen kunnen de veroudering van het brein afremmen, iets wat natuurlijk mooi meegenomen is. Bovendien, maar daaromtrent bestaat er nog geen zekerheid, kan er ook een positieve invloed zijn wat het voorkomen van de ziekte van Alzheimer betreft. De medische wetenschap is deze piste nog altijd volop aan het uitzoeken.

Kolen helpen ons scherper nadenken en dat geldt zowel voor spruitjes als voor bloemkool, broccoli en alle mogelijke aanverwante koolsoorten. Uit een studie uitgevoerd door Harvard Medical School bij meer dan 13.000 vrouwen bleek dat een regelmatige consumptie van deze groenten de veroudering van de hersenen met 1 of 2 jaar kan uitstellen. Een ander belangrijk voordeel van kolen is dat ze makkelijk te telen zijn, ook in de eigen tuin.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker aandacht besteed aan ons dagelijks dieet. De medische wetenschap heeft namelijk uitgedokterd dat bepaalde voedingsproducten een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Vraag is uiteraard wat goed is voor wat. Enkele recent verschenen rapporten maakten melding van die producten die de werking van de hersenen stimuleren. Inderdaad, een aangepast dieet kan ons slimmer maken.

Maar gezond en gezond is twee. Sommige groenten- en fruitsoorten zijn op zich erg gezond, maar ze hebben een negatieve invloed op ons lichaam omdat ze bespoten zijn met bepaalde producten. Wie echt op zijn gezondheid wil letten, en bovendien maximaal wil profiteren van een positieve invloed op ons lichaam in het algemeen en op onze hersenen in het bijzonder, geeft daarom de voorkeur aan onbespoten groenten en fruit, scharreleieren enzovoort. Kortom, het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn.

 

Syndicatie