Koffie zou kansen op Alzheimer met 60% doen verminderen

Koffie zou kansen op Alzheimer met 60% doen verminderen

Een kop koffie bevat heel wat antioxidanten

Een bakje troost, zoals de Nederlanders het zo treffend nemen, slaat eigenlijk niemand af. De meeste mensen weigeren aan een nieuwe dag te beginnen zonder hun traditionele kop koffie. Het is wetenschappelijk bewezen dat een kop koffie onze alertheid voor een bepaalde periode doet toenemen. Verschillende studies wijzen uit dat het effect van zo’n kop koffie ongeveer anderhalf uur kan blijven werken.

Maar mogelijk is er nog een voordeel verbonden aan onze dagelijkse dosis cafeïne waarvan we ons tot dus ver grotendeels niet bewust van waren. Koffie zou de kansen op Alzheimer namelijk met 60% doen verminderen, zo suggeren enkele pas verschenen studies. Een kop koffie bevat namelijk heel wat antioxidanten en het zijn deze oxidanten die Alzheimer zouden helpen voorkomen. We zeggen echter wel degelijk ‘zouden’, want verder wetenschappelijk onderzoek moet aantonen dat er inderdaad een causaal verband tussen het drinken van koffie en het voorkomen van Alzheimer.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie