Geloof het of geloof het niet, maar groenten kunnen ook de bloeddruk laag helpen houden

Geloof het of geloof het niet, maar groenten kunnen ook de bloeddruk laag helpen houden

Groenten kunnen ook ingezet worden in strijd tegen diabetes

Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Nog niet zo lang geleden verscheen in dat verband een alarmerend rapport van de American Heart Association (AHA). In dat rapport stond te lezen dat maar liefst 50% van de mensen die bloeddrukverlagers nemen nog steeds met een te hoge bloeddruk af te rekenen hebben. Geneesmiddelen krijgen met andere woorden de bloeddruk niet altijd onder controle.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, want het voorkomen van een te hoge bloeddruk is één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom is het niet onbelangrijk dat we op onze voeding letten met de bedoeling om de bloeddruk onder controle te houden. Blijkt namelijk dat wie op zijn voeding let vaak veel minder moeite heeft om zijn bloeddruk onder controle te krijgen. Kleine dingen kunnen volstaan om de bloeddruk goed te verzorgen.

Geloof het of geloof het niet, maar groenten kunnen ook de bloeddruk laag helpen houden. Van kindsbeen af werd er op ons ingehamerd dat we veel groenten en fruit moesten eten om gezond te blijven. Onze ouders hadden inderdaad overschot van gelijk, want uit recent wetenschappelijk onderzoek is nu ook gebleken dat groenten hart- en vaatziekten kunnen helpen voorkomen.

Een logische vraag is nu welke groenten de meest positieve invloed op de bloeddruk hebben. De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Maar eigenlijk maakt het niet zo veel uit, zowat alle groenten (bonen, erwten, stelen enzovoort) zijn supergezond. Ook wat hun invloed op hart- en vaatziekten betreft. O ja, we mogen iets niet vergeten. Groenten kunnen ook ingezet worden in strijd tegen diabetes, wat eveneens mooi meegenomen is.

Syndicatie