Sommige groenten kunnen dichtslibben aders helpen voorkomen

Sommige groenten kunnen dichtslibben aders helpen voorkomen

Sommige carotenoïden hebben een positief effect op ons zicht

Wortelen, spinazie, zoete aardappelen, rode pepers, tomaten enzovoort kunnen dichtslibben aders helpen voorkomen. Inderdaad, dit zijn stuk voor stuk groenten. Vooral kinderen zijn vaak echter niet zo dol op groenten, maar voor hen is er gelukkig een alternatief voorhanden. Er zijn namelijk ook een aantal fruitsoorten die ons bescherming bieden tegen tal van kwalen. Onder andere mango’s en watermeloen komen in aanmerking.

Het effect van deze carotenoïden reikt echter veel verder dan het tegengaan van het dichtslibben van de aders of het versterken van bepaalde membranen in ons lichaam. Sommige carotenoïden hebben een positief effect op ons zicht. Het verhaal dat konijnen goede ogen hebben omdat ze veel wortels eten, bevat dus wel degelijk een grond van waarheid. Meer bepaald helpen wortelen & co maculaire degeneratie voorkomen.

Sommigen mensen proppen zich vol vitaminen, in de hoop zo hun levensduur te kunnen verlengen. Dat blijkt echter niet de juiste aanpak te zijn, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers van de University of Hawaii hielden statistieken bij van 180.000 mannen en vrouwen en de conclusie van hun onderzoek was klaar en duidelijk: slikkers van vitamines leefden niet noodzakelijk langer.

Bovendien bleek van bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten al evenmin sprake te zijn. Het is dus absoluut niet nodig om dagelijks een dosis vitamines te slikken om gezond te blijven. Wat echter wel het geval is: er bestaan heel wat voedingsingrediënten die ons lichaam op een gezonde manier voeden, die ons beschermen tegen vermoeidheid en die ons, inderdaad, aan een langer en gezonder leven kunnen helpen. Zonder deze stoffen kunnen we/ons lichaam dus eigenlijk niet.

Syndicatie