Zaden van granaatappels kunnen bloeddruk gezond helpen houden tijdens lichamelijke inspanningen

Zaden van granaatappels kunnen bloeddruk gezond helpen houden tijdens lichamelijke inspanningen

De combinatie van vitamine C en antioxidanten heeft een positief effect

Wie van plan is om naar de gym te gaan of te gaan joggen, doet er goed aan om op zaden van granaatappels te kauwen. De zaden van granaatappels kunnen de bloeddruk gezond helpen houden tijdens lichamelijke inspanningen, zo wijst recent wetenschappelijk onderzoek uit. De resultaten van dat onderzoek werden gepubliceerd door researchers van Penn State Hershey Heart en Vascular Institute.

De onderzoekers van deze Amerikaanse universiteiten kwamen tot de conclusie dat lage niveaus van antioxidanten in het lichaam kan leiden tot een verhoogde bloeddruk. De combinatie van de vitamine C en de antioxidanten die in zaden van granaatappels zitten, heeft een positief effect op de evolutie van de bloeddruk. Sporten wordt zo gezonder, terwijl het mogelijk is om meer calorieën te verbranden.

Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Nog niet zo lang geleden verscheen in dat verband een alarmerend rapport van de American Heart Association (AHA). In dat rapport stond te lezen dat maar liefst 50% van de mensen die bloeddrukverlagers nemen nog steeds met een te hoge bloeddruk af te rekenen hebben. Geneesmiddelen krijgen met andere woorden de bloeddruk niet altijd onder controle.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, want het voorkomen van een te hoge bloeddruk is één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom is het niet onbelangrijk dat we op onze voeding letten met de bedoeling om de bloeddruk onder controle te houden. Blijkt namelijk dat wie op zijn voeding let vaak veel minder moeite heeft om zijn bloeddruk onder controle te krijgen. Kleine dingen kunnen volstaan om de bloeddruk goed te verzorgen.

Syndicatie