Yoghurt kan de bloeddruk helpen verlagen

Yoghurt kan de bloeddruk helpen verlagen

Wie dagelijks yoghurt eet, kan zijn bloeddruk drastisch doen dalen

Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Nog niet zo lang geleden verscheen in dat verband een alarmerend rapport van de American Heart Association (AHA). In dat rapport stond te lezen dat maar liefst 50% van de mensen die bloeddrukverlagers nemen nog steeds met een te hoge bloeddruk af te rekenen hebben. Geneesmiddelen krijgen met andere woorden de bloeddruk niet altijd onder controle.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, want het voorkomen van een te hoge bloeddruk is één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom is het niet onbelangrijk dat we op onze voeding letten met de bedoeling om de bloeddruk onder controle te houden. Blijkt namelijk dat wie op zijn voeding let vaak veel minder moeite heeft om zijn bloeddruk onder controle te krijgen. Kleine dingen kunnen volstaan om de bloeddruk goed te verzorgen.

Yoghurt kan bijvoorbeeld de bloeddruk helpen verlagen, iets wat weinig mensen weten. Dat betekent dat yoghurt een tussendoortje is dat supergezond kan worden genoemd. Wie in geval van honger in de koelkast naar een potje yoghurt grijpt, zal niet alleen kiezen voor een minimum aan calorieën maar hij of zij zal ook de risico’s op hoge bloeddruk met zowat een derde zien afnemen.

Wie dagelijks yoghurt eet, kan dus zijn bloeddruk drastisch doen dalen, op voorwaarde dat natuurlijk wordt gekozen voor yoghurt met een laag vetgehalte. De beste resultaten worden bereikt bij mensen die dagelijks een potje yoghurt verorberen. Yoghurt vult bovendien ook goed, waardoor de honger zal verdwijnen en er dus niet naar fastfood, snoep of andere eerder schadelijke voedingsproducten moet gegrepen worden. Het hoge proteïnegehalte is uiteraard mooi meegenomen.

Syndicatie