Het eten van veel groenten kan de kansen op een hartaanval met 1% verminderen

Het eten van veel groenten kan de kansen op een hartaanval met 1% verminderen

Groenten moeten wel liefst rauw gegeten worden

Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Nog niet zo lang geleden verscheen in dat verband een alarmerend rapport van de American Heart Association (AHA). In dat rapport stond te lezen dat maar liefst 50% van de mensen die bloeddrukverlagers nemen nog steeds met een te hoge bloeddruk af te rekenen hebben. Geneesmiddelen krijgen met andere woorden de bloeddruk niet altijd onder controle.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, want het voorkomen van een te hoge bloeddruk is één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom is het niet onbelangrijk dat we op onze voeding letten met de bedoeling om de bloeddruk onder controle te houden. Blijkt namelijk dat wie op zijn voeding let vaak veel minder moeite heeft om zijn bloeddruk onder controle te krijgen. Kleine dingen kunnen volstaan om de bloeddruk goed te verzorgen.

Het eten van veel groenten kan de kansen op een hartaanval met 1% verminderen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Daarbij is wel belangrijk de manier waarop die groenten worden bereid. Mits op de juiste manier klaargemaakt – dus niet in olie – zouden we 4,50 basispunten van de bloeddruk kunnen wegnemen. Een resultaat dat er ongetwijfeld mag wezen, we willen er zelfs onmiddellijk voor tekenen.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine. Niet alleen de risico’s op een hartaanval zouden gevoeliger lager liggen, ook de kansen op andere hart- en vaatziekten kunnen in niet geringe mate gereduceerd woren. Het blad geeft wel een advies dat we goed in de oren hebben geknoopt: groenten moeten wel liefst rauw gegeten worden, tenminste in de mate dat dit mogelijk is.

Syndicatie