Het belang van een evenwichtige bloeddruk kan moeilijk overschat worden

Het belang van een evenwichtige bloeddruk kan moeilijk overschat worden

Een te hoge bloeddruk is niet goed, maar een te lage  is dat evenmin

Het belang van een evenwichtige bloeddruk kan moeilijk overschat worden, zo is ons van kindsbeen verteld. Een te hoge bloeddruk is niet goed, maar een te lage  is dat evenmin. Maar wie voor de keuze komt te staan, moet alleszins de voorkeur geven aan te lage boven een te hoge bloeddruk. Zolang iemand niet flauwvalt, zijn er aan een lage bloeddruk in feite weinig gevaren verbonden.

Het doen verlagen van een hoge bloeddruk is moeilijk door de levensstijl aan te passen. De medische wereld heeft echter redding gebracht in de vorm van bloeddrukverlagers die de bloeddruk terugdringt tot meer aanvaardbare niveaus. Maar vergeet anderzijds niet dat de evolutie van de bloeddruk alleen niet zaligmakend is. Er zijn ook nog andere factoren die een bijdrage leveren aan ons algemeen gezondheidsbeeld.

Van twee dingen zijn we in dit leven zeker: dat we belastingen moeten betalen en dat we vroeg of laat ooit moeten sterven. Al duizenden jaren zoeken alchemisten, sjamanen, tovenaars enzovoort naar een recept dat het eeuwige leven kan garanderen, tot dusver zonder succes. De geheimen van de eeuwige jeugd zijn nog altijd niet ontrafeld en het is weinig waarschijnlijk dat dit ooit zal gebeuren.

Met lang leven wordt namelijk steeds een lang en gezond leven bedoeld, niemand droomt er van om oud en berimpeld verder te leven. Eeuwig leven lijkt onmogelijk, dus is het zaak om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven leven. Gezondheid is een kostbaar goed, dat beseft iedereen die ooit in zijn leven ziek is geweest. Mits met een aantal factoren rekening te houden, kunnen we een steentje helpen bijdragen om lang mogelijk gezond te blijven.

Syndicatie