Gebruik bij het koken van groenten sesamoliezaadjes om de bloeddruk te verlagen

Gebruik bij het koken van groenten sesamoliezaadjes om de bloeddruk te verlagen

Een mix van sesamzaadjes en zemelen van rijst is zelfs een nog gezondere olie om gerechten te bereiden

Groeten zijn gezond, in rauwe vorm, gekookt, gewokt, gebakken of hoe dan ook. Toch is het de moeite waard om extra aandacht te besteden aan de manier waarop groenten worden bereid. Ook op het vlak van gezondheid zijn er verschillende niveaus, waarbij je buiten gewoon gezond ook nog eens supergezond kunt onderscheiden. Dit onderscheid wordt alleszins in het blad Archives of Internal Medicine gemaakt.

Gebruik bij het koken van groenten sesamoliezaadjes om de bloeddruk te verlagen. Een mix van sesamzaadjes en zemelen van rijst is zelfs een nog gezondere olie om gerechten te bereiden, zo bleek uit recente wetenschappelijke studies. Een dergelijke mix kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar kon ook diabetes helpen voorkomen. Maar vooral het effect op de bloeddruk mag niet onderschat worden.

Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Nog niet zo lang geleden verscheen in dat verband een alarmerend rapport van de American Heart Association (AHA). In dat rapport stond te lezen dat maar liefst 50% van de mensen die bloeddrukverlagers nemen nog steeds met een te hoge bloeddruk af te rekenen hebben. Geneesmiddelen krijgen met andere woorden de bloeddruk niet altijd onder controle.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, want het voorkomen van een te hoge bloeddruk is één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom is het niet onbelangrijk dat we op onze voeding letten met de bedoeling om de bloeddruk onder controle te houden. Blijkt namelijk dat wie op zijn voeding let vaak veel minder moeite heeft om zijn bloeddruk onder controle te krijgen. Kleine dingen kunnen volstaan om de bloeddruk goed te verzorgen.

Syndicatie