Denk aan uw bloeddruk en drink warme chocolade bij het ontbijt

Denk aan uw bloeddruk en drink warme chocolade bij het ontbijt

De positieve medische effecten van warme chocolade worden sterk onderschat

Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Nog niet zo lang geleden verscheen in dat verband een alarmerend rapport van de American Heart Association (AHA). In dat rapport stond te lezen dat maar liefst 50% van de mensen die bloeddrukverlagers nemen nog steeds met een te hoge bloeddruk af te rekenen hebben. Geneesmiddelen krijgen met andere woorden de bloeddruk niet altijd onder controle.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, want het voorkomen van een te hoge bloeddruk is één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom is het niet onbelangrijk dat we op onze voeding letten met de bedoeling om de bloeddruk onder controle te houden. Blijkt namelijk dat wie op zijn voeding let vaak veel minder moeite heeft om zijn bloeddruk onder controle te krijgen. Kleine dingen kunnen volstaan om de bloeddruk goed te verzorgen.

Denk aan uw bloeddruk en drink warme chocolade bij het ontbijt, zo luidde het advies dat we aantroffen in het blad The Cochrane Library. Het cacaopoeder aanwezig in dit drankje kan de bloeddruk met 2 tot 3 punten doen dalen. Wie regelmatig ’s morgens zijn kop warme choco nuttigt, zal met andere woorden minder kans lopen om hart- en vaatziekten op te lopen. Het is maar dat u het weet!

De positieve medische effecten van warme chocolade worden sterk onderschat, ze worden veroorzaakt door de aanwezigheid van flavanolen, natuurlijke plantenextracten die in cacao worden aangetroffen die de bloedvezels beter doen functioneren. Meer productieve bloedvezels betekenen dat er minder druk op het hart ontstaat terwijl het bloed het lichaam wordt rondgepompt. Daardoor kan de bloeddruk beter onder controle worden gehouden.

Syndicatie