Gebakken aardappelen kunnen bloeddruk helpen drukken

Gebakken aardappelen kunnen bloeddruk helpen drukken

Te weinig potassium kan hypertensie veroorzaken

Zijn aardappelen gezond? Op die vraag mag een verdeeld antwoord gegeven worden. In ieder geval zijn ze erg voedzaam, de bruine knollen hebben in de afgelopen eeuwen regelmatig hongersnoden helpen voorkomen. Maar er zijn aan het eten van aardappelen toch ook heel wat nadelen verbonden: ze kunnen leiden tot overgewicht, om nog maar te zwijgen van de nadelen van het zout waar ze mee worden bestrooid.

Toch zijn aardappelen in een bepaald opzicht erg gezond en dan meer bepaald op een manier die we niet dadelijk verwachten. Gebakken aardappelen kunnen namelijk de bloeddruk helpen drukken, iets wat veel mensen waarschijnlijk niet weten. Maar er is meer. Te weinig potassium kan hypertensie veroorzaken en toevallig of niet bevatten aardappelen een stevige dosis potassium. Daarmee scoren ze dan weer een punt in de hele discussie over gezond eten.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie