Vicieuze cirkel tussen depressies en hart- en vaatziekten kan worden doorbroken

Vicieuze cirkel tussen depressies en hart- en vaatziekten kan worden doorbroken

Wie van het leven geniet, is minder kwetsbaar voor ziekten

Vicieuze cirkel tussen depressies en hart- en vaatziekten kan worden doorbroken. Tot die conclusie kwamen Bertram Pitt en Patricia Deldin, twee Amerikaanse onderzoekers van de University of Michigan School of Medicine, zonder al met een concrete oplossing naar voren te komen. De twee researchers kwamen echter tot de conclusie dat er een duidelijke connectie is kan bestaan tussen ziek zijn en emoties.

Wie van het leven geniet, is minder kwetsbaar voor ziekten. Dat genieten van het leven houdt in dat er veel ruimte moet worden gegeven aan positieve gevoelens, iets wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Een voorbeeld kan echter veel verduidelijken. Wanneer de symptomen van een depressie bestreden worden, zal iemand veel minder ontvankelijk worden voor hart- en vaatziekten. 

Eigenlijk willen Bertram Pitt en Patricia Deldin zeggen dat we moeten leren genieten van het leven, dat we zo vrolijk mogelijk door het leven moeten stappen. Opgelet, dat betekent niet dat vrolijke mensen ongevoelig zijn voor hart- en vaatziekten of voor depressies. Het bestrijden van een depressie kan echter de risico’s op hart- en vaatziekten doen afnemen. En eigenlijk geldt het omgekeerde ook.

Syndicatie