Hart- en vaatziekten blijven de belangrijkste doodsoorzaak in de wereld

Hart- en vaatziekten blijven de belangrijkste doodsoorzaak in de wereld

Gebrek aan beweging, een slecht dieet en roken zijn goed voor 80% van de hart- en vaatziekten

In het European Heart Journal verschenen de conclusies van een onderzoek dat werd uitgevoerd aan de University College London Medical School in verband met manier van leven en hart- en vaatziekten. Bedoeling was om de correlatie tussen beiden aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen. Blijkt namelijk dat een bewustsmakingscampagne op dat vlak goede resultaten kan afwerpen.

Hart- en vaatziekten blijven namelijk de belangrijkste doodsoorzaak in de wereld, jaarlijks sterven er wereldwijd meer dan 17 miljoen mensen aan ziekten die met het hart te maken hebben. Er valt volgens de onderzoekers van de University College London Medical School nog een heel eind weg af te leggen wanneer we de sterftecijfers daadwerkelijk willen terugdringen.

Gebrek aan beweging, een slecht dieet en roken zijn goed voor 80% van de hart- en vaatziekten. Volgens de World Health Organization is het aantal gevallen van obesitas sinds 1980 meer dan verdubbeld. In 2008 waren volgens de organisatie maar liefst anderhalf miljard mensen te zwaar. De WHO schat dat ongeveer een kwart van de hart- en vaatziekten een gevolg is van obesitas.

Syndicatie