Gebakken aardappelen kunnen bloeddruk helpen verlagen

Gebakken aardappelen kunnen bloeddruk helpen verlagen

Overdaad schaadt, aardappelen kunnen snelle gewichtstoename veroorzaken

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Hart- en vaatziekten worden door verschillende factoren veroorzaakt. De meeste van die factoren klinken vertrouwd in de oren: zwaarlijvigheid, te veel zout, te weinig beweging enzovoort. Maar er is een factor die vaak over het hoofd wordt gezien en dat is een tekort aan kalium.

De volgende vraag is een heel logische: hoe kunnen we dat tekort aan kalium aanvullen? Eigenlijk is dat heel eenvoudig, wie regelmatig gebakken aardappelen eet, zal voldoende kalium binnenkrijgen. Uiteindelijk mag u niet overdrijven, want veel aardappelen zullen automatisch tot gewichtstoename leiden.

Syndicatie