Boulemie kan leiden tot hartproblemen, in sommige gevallen zelfs met dodelijke afloop

Boulemie kan leiden tot hartproblemen, in sommige gevallen zelfs met dodelijke afloop

Ook osteoporosis kan een gevolg zijn van eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort

Boulemie of de drang naar overdreven veel eten lijkt een eerder onschuldige aandoening, maar is dat helemaal niet. De medische gevolgen van de ziekte kunnen alle kanten uit, zonder dat een goede afloop kan worden gegarandeerd. Aarzel dus niet om een dokter te raadplegen wanneer iemand in de omgeving met eetproblemen geconfronteerd wordt.

Boulemie kan leiden tot hartproblemen, in sommige gevallen zelfs met dodelijke afloop. Hierbij moet in eerste instantie worden gedacht aan storingen in het metabolisme, onder andere als gevolg van elektrlytische onevenwichten. Zo kunnen patiënten die leiden aan vraatzucht te maken krijgen met hartritmestoornissen die zonder behandeling steeds erger kunnen worden. Die hartritmestoornissen kunnen het leven van de patiënt tot een ware hel maken. Ingrijpen is dus noodzakelijk, liefst zo snel mogelijk. 

Ook osteoporosis kan een gevolg zijn van eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort. Dat is niet meer dan logisch ook, want wie te weinig eet krijgt ook te weinig stoffen binnen die het beenderstelsel helpen versterken. Dat is met name het geval met kalk. Daarom is het noodzakelijk om dergelijke eetproblemen in geen geval te lang te laten aanslepen. De gevolgen kunnen anders niet te overzien zijn.

Syndicatie