Het regelmatig eten van zalm is goed voor het hart

Het regelmatig eten van zalm is goed voor het hart

Zalm en andere vette vissoorten bevatten grote hoeveelheden omega 3-vetzuren

Over de rol van omega 3-vetzuren in ons lichaam is het laatste woord nog niet gevallen. Enkele jaren geleden werden die omega 3-vetzuren volop gepromoot wegens hun weldadige invloed op hart- en vaatziekten. Inmiddels is men van dat standpunt wat teruggekomen, gezien de mogelijke band tussen een te veel aan omega 3-vetzuren en het voorkomen. Opgelet, u hoort ons niet zeggen dat omega 3-vetzuren kankerverwekkend zijn.

Vast staat wel dat de opname van omega 3-vetzuren via vis ten zeerste aan te bevelen valt. Het regelmatig eten van zalm is goed voor het hart, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Zalm en andere vette vissoorten bevatten grote hoeveelheden omega 3-vetzuren die de goede cholesterol (HDL) opdrijven. Ook makreel etc. zijn vissoorten die van harte kunnen worden aanbevolen wegens hun positieve invloed op onze gezondheid.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie