Kalium kan de risico’s op hoge bloeddruk helpen reduceren

Kalium kan de risico’s op hoge bloeddruk helpen reduceren

Maar houdt ook de spieren strak en controleert de werking van spieren en zenuwen

Kalium, of potassium in het Engels, is een mineraal waar de meeste mensen niet echt vertrouwd mee zijn. Maar dat betekent niet dat u dit kalium moch onderschatten, integendeel zelfs. Kalium kan de risico’s op hoge bloeddruk helpen reduceren, maar houdt ook de spieren strak en controleert de werking van spieren en zenuwen. Kalium wordt opgeslagen in onze lichaamscellen en het kan geen kwaad om er voor te zorgen dat het mineraal daar in voldoende hoeveelheden aanwezig is.

De volgende (logische) vraag is natuurlijk hoe we het gehalte aan kalium in ons lichaam kunnen aanvullen. Dat kan onder andere via avocado’s, sommige soorten bonen enzvoort. Ook spruitjes en tomaten bevatten nuttige hoeveelheden kalium, evenals bijvoorbeeld bloemkool. Eén belangrijke bron van dit mineraal hebben we bewust voor het laatst bewaard: ook bananen zijn rijk aan kalium.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.