Lage cholesterol en lage bloeddruk doen kansen op hartaanval met driekwart dalen

Lage cholesterol en lage bloeddruk doen kansen op hartaanval met driekwart dalen

Toename van zwaarlijvigheid vormt echter nieuwe bedreiging

Aan het University College London Medical School werd een studie uitgevoerd met betrekking tot de ontwikkeling van het aantal hartaanvallen, rekening gehouden met wijzigingen in onze levensomstandigheden. De resultaten van dat onderzoek werden in het gespecialiseerde tijdschrift European Heart Journal gepubliceerd. Met wijzigingen in de levensomstandigheden wordt onder andere meer aandacht aan de gezondheid bedoeld.

Lage cholesterol en lage bloeddruk doen kansen op hartaanval met driekwart dalen, zo luidde één van de conclusies van het onderzoek. Daarnaast bleek ook stoppen met roken een positieve invloed te hebben, een vaststelling waar de medische wereld nu ook niet bepaald echter wakker van lag.

Toename van zwaarlijvigheid vormt echter nieuwe bedreiging. Tussen 1985 en 2004 is de body mass index geleidelijk aan blijven stijgen, wat aangeeft dat meer en meer mensen aan obesitas gaan lijden. De toename van obesitas reduceert deels de positieve invloed van bovenvermelde factoren. Volgens de onderzoekers is het daarom belangrijk dat de body mass index nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Syndicatie