Hartaanval kan ook gepaard gaat met pijn in de kin, misselijkheid en veel zweten

Hartaanval kan ook gepaard gaat met pijn in de kin, misselijkheid en veel zweten

Wat zijn de betrouwbaarste symptomen van een hartaanval?

De meeste mensen hebben vaak een vermoeden dat ze een hartaanval hebben wanneer er pijn in de linkerarm en de borstkas wordt gevoeld. Dit zijn inderdaad symptomen die in de richting van een hartaanval kunnen wijzen. Aarzel niet en verwittig in dat geval onmiddellijk een dokter. Sommige mensen wachten tot de morgen alvorens dat te doen, ze durven het zelfs aan om al rokend en drinkend de nachtelijke pijn uit te zitten.

Het spreekt voor zichzelf dat dergelijk gedrag ten zeerste valt af te raden. Maar anderzijds zijn de hierboven vermelde symptomen niet de enige die in de richting van een hartaanval kunnen wijzen. Wat zijn de betrouwbaarste symptomen van een hartaanval? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. De symptomen die op een hartaanval wijzen, kunnen namelijk zeer divers zijn.

Een hartaanval kan ook gepaard gaat met pijn in de kin, misselijkheid en veel zweten. Die pijn in de kin met bijzonder intens zijn, in zoverre dat ze een alarmbelletje doet rinkelen. Zeker in associatie met andere symptomen is waakzaamheid geboden wanneer u last krijgt van een pijnlijke kin. Maar de symptomen pijn in de kin, misselijkheid en veel zweten komen minder vaak voor dan pijn in de borst en de linkerarm.

Noteer echter duidelijk: tijdens een hartaanval kunt u ook GEEN pijn in de borst hebben. Dat terwijl ook de andere symptomen niet of slechts in beperkte mate opduiken. Maar blijven aarzelen, heeft anderzijds ook geen zin. Bij het minste geval van twijfel is het raadzaam om meteen de hulpdiensten te verwittigen. In geval van een hartaanval kan het allemaal zeer snel gaan, zodat dringend ingrijpen absoluut noodzakelijk is.

Syndicatie