Gebakken aardappelen verlagen de bloeddruk

Gebakken aardappelen verlagen de bloeddruk

Het eten van aardappelen heeft zijn voor- en zijn nadelen

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Gebakken aardappelen verlagen bijvoorbeeld de bloeddruk, een gegeven waar waarschijnlijk weinig mensen van op de hoogte zijn. Hierbij speelt de stof potassium een belangrijke rol, een te kort aan deze stof is namelijk een belangrijke oorzaak van hypertensie. Bloeddrukproblemen kunnen dus voorkomen worden door regelmatig gebakken aardappelen te eten. Overdrijven moet echter ten stelligste afgeraden worden.

Het eten van aardappelen heeft namelijk zijn voor- en zijn nadelen. De nadelen zijn beter bekend als de voordelen, iedereen weet dat het eten van te veel aardappelen de kilo’s doet aantikken. Uiteindelijk kan dit tot obesitas of zwaarlijvigheid aanleiding geven. Tenslotte is er nog het relatief hoge zoutgehalte dat aardappelen bevat. De boodschap is dus duidelijk: eet genoeg, maar niet te veel gebakken aardappelen.

Syndicatie